Sund lagkage..? Ja tak!

Kvargkage

Jeg havde fødselsdag for snart et par måneder siden, men jeg fik aldrig skrevet om den lagkage min mor lavede til mig – klassikeren i vores familie. Kagen er altid højt efterspurgt, og den er en sikker vinder hver gang!
I virkeligheden hedder kagen kvargkage, men stadig i lag og stadig meget festlig og lækker. Kagen er fedtfattig i forhold til en normal lagkage, og den er stadig meget frisk og skøn. Man kan spise masser af denne kage uden at få det dårligt – både fysisk og samvittighedsmæssigt. -For selvom kagen indeholder flødeskum og sukker, så er det meget lidt i forhold til hvor meget fedtfattig fromage frais og citron der er i. Og fromage frais ved vi jo alle sammen er rimelig sundt, da der kun er 0,5 % fedt i og mætter mere end andre mælkeprodukter. Man vil sikkert også kunne bruge den fromage frais med 0,2 % fedt i.
Synes I skal have opskriften og et par billeder.

Det skal du bruge:
4 blade husblas
en bøtte fromage frais 0,5% (250g.)
120g. sukker (ca.1,5 dl.)
citronsaft fra 1 stk. økologisk citron
revet citronskal
1/4 liter piskefløde
3 lagkagebunde

Pynt:
flormelis
kiwi – rundt i kanten
evt. hindbær eller blåbær – i midten

Sådan gør du:
-Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min.
-Rør FROMAGE FRAIS med sukker og citronskal.
-Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad.
-Afkøl husblasen med citronsaft, og kom den i fromage frais blandingen under omrøring.
-Kan evt. smages til med sukker og citron.
-Pisk fløden stiv (må ikke være flydende) og vend den forsigtigt i cremen.
-Anbring en lagkagebund (med vrangen op) i en justerbar form uden bund på et serveringsfad, så den slutter tæt.
-Fordel halvdelen af fromage frais cremen herpå, læg endnu en lagkagebund på…dererfter resten af cremen og til sidst den sidste lagkagebund (med retten op).
-Stilles i køleskabet til dagen efter.
-Pynt med sigtet flormelis og frugt, lige inden servering.

Kvargkage

Kvargkage

Kvargkage

Kvargkage

… Og så er den klar til servering så smuk som den står – velbekomme!

//Bianca

3 thoughts on “Sund lagkage..? Ja tak!

  1. Pingback: Sund lagkage..? Ja tak! | Madbevægelsen -- danske madblogs

  2. Ej hvor ser den lækker ud! Elsker citron i sådanne kager. Må jeg lige prøve næste gang den står på lagkage – lyder herligt at man ikke får det dårligt at et par ekstra stykker 😉
    Mvh Maiken

    • Mange tak, Maiken. Dejligt med en skøn kommentar! Kan virkelig også anbefale den. Din blog ser ud til at være lige noget for mig 😉
      Mvh Bianca

Skriv en kommentar