Et lille pocheret…

Pocheret æg

Jeg ELSKER pocheret æg, men man får det alt for sjældent – jeg gør ihvertfald. Jeg genfandt glæden for dem da jeg forleden havde bagt boller og ikke vidste hvad jeg skulle komme ovenpå. Hvor var det bare et genialt valg lige at komme lidt smør på, pochere et æg og toppe med tomat.

At pochere et æg kan godt være lidt af en kunst, og måtte da også lige lave et prøve-æg før jeg fik et der var fint. Men bare rolig, der er masser af hjælp at hente på hjemmesider som youtube. Og du får da også en lille guide nedenfor.

Det skal du bruge:
En gryde fyldt 3/4 med vand
Eddike (jeg bruger æblecidereddike)
Salt
Så mange æg du nu vil lave

Sådan gør du:
Opvarm vandet uden det koger og hæld lidt eddike i. Du må endelig ikke glemme eddiken, for så samler ægget sig ikke som det skal. Når det har den rette temperatur, dvs. lige under kogepunktet, finder du et piskeris eller andet og rører rundt i vandet så der er bevægelse i og vandet kører rundt i ring i gryden. Når der er godt med fart på hældes ægget ud i vandet. Lav et æg ad gangen så vandets temperatur ikke falder for meget. Det kan være en god ide at slå ægget ud i en lille skål først, så det lettere hældes ned i vandet. Ægget skal have 1-2 minutter alt efter hvilket komfur du har. Løft det evt. med en ske og mærk på det med to fingre. Det skal være fast udenom blommen. Tag det op med en stor ske, og så er det klar! Forhåbentligt er hviden fast og blommen flydende, men dette kan man bruge lang tid på at lære. Kom salt og peber på og nyd på et stykke brød eller i en varm ret så som biksemad eller andet godt. Der var en periode hvor jeg spiste det til morgenmad med tyndtskåret avocado, tomater og purløg – også en virkelig dejlig og mættende ret.

For en visuel guide kan du se videoen fra Madbio.

Kalorieindhold
100 g. hele æg indeholder ca 140 kcal. Notér at 100 g. blomme indeholder ca 320 kcal og 100 g. hvide indeholder omkring 50 kcal, så hvis du er på kur kan det være en stor hjælp at undgå blommerne. Men tilgengæld er der mange proteiner i begge dele.

//Bianca

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s