Muffins med ost og spinat

oste-spinat-muffins

Min veninde skulle holde barnedåb sidste weekend og hun havde i den forbindelse spurgt nogle veninder om ikke de ville hjælpe med at lave lidt lækker mad til en buffet. Nogle dage før dagen havde vi aftalt at mødes, og jeg syntes det var en genial idé da jeg fandt ud af at vi skulle lave oste-spinat-muffins – ja, for hvem kan ikke lide brød og smeltet ost!? Da dejen var fordelt ud i formene blev de små portioner sat i ovnen med stor spænding og en forventning om at noget dejligt luftigt og lækkert ville komme ud af ovnen. Og efter en halv time var både duften og den gyldne farve uden tvivl meget overbevisende – det var bestemt kærlighed ved første bid…

Det skal du bruge:

30g smør
1/2 finthakket rødløg
350g hvedemel
2 1/2 tsk bagepulver
1 tsk cayennepeber
250g revet cheddar ost
2 1/4 dl sødmælk
1 æg
125 g grofthakket babyspinat

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde og steg løgene møre. Sæt dem derefter til side.

Bland mel, bagepulver, cayenne og ost i en stor skål. Rør mælk og æg sammen i en anden skål og hæld det langsomt i melblandingen mens der piskes med en elpisker til alle ingredienser er godt blandet. Fordel løg og spinat jævnt i dejen med en træske el. lign.

Fyld papirformene (eller silikoneformene) to tredjedele med dejen og bag dem i den forvarmede ovn (170 grader) 30-35 min. Papirformene giver dem et hyggeligt og indbydende udtryk, men hvis man er ligeglad med det, så kan man med fordel bruge en genbrugelig silikoneform.

Disse muffins er geniale til en buffet, som tilbehør til en ret, på madpakken eller som mellemmåltid. Virkelig nemme at lave og de er enormt lækre – specielt når de stadig er lune, mums!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s