Kage-hygge!

Når der holdes fødselsdag er det obligatorisk at der er kage, og helst 4 forskellige!

Mine to skønne veninder havde inviteret på fødselsdag. Den startede med lækre snacks, derefter den famøse ærtesuppe som vi alle elsker – denne gang med kammuslinger. Og som det store show på aftenen havde de formået at lave en hel kage buffet. De må have bagt i flere dage, men om ikke andet var det til stor glæde for alle os inviterede!

Både chokolade-lagkagen ved navn Brooklyn Blackout og marshmellow cupcakes’ne kommer fra kogebogen Hummingbird Bakery Cookbook (hhv. på side 54 og 42). Chokoladekagen var virkelig god og meget intens i chokoladesmagen. Himmelsk! Det må tilgengæld være her sætningen “lidt men godt” passer, for det er umuligt at spise meget af den (ja, selv for sådan en kage-elsker som mig – hmm, måske handlede det mere om at jeg først havde spise to cupcakes og var lidt mæt, det tør jeg ikke sige noget om). Marshmellow cupcakes’ne var ifølge nogle af os lidt lidt sjove at spise, fordi samtidig med at det lignede hvidt skum/marengs, var konsistensen præget meget af marshmellows, så den var fastere end man tror. Men de var va fine og super dekorative.

Opskriften på begge kager blev fuldt til punkt og prikke med den lille undtagelse at Nadja ikke kunne finde mini marshmellows og i stedet måtte skære de store i mindre stykker. Men det skulle vist ikke gøre den store forskel.

Brooklyn Blackout

Brooklyn Blackout

Mashmellow cupcakes

Mashmellow cupcakes

De lækre oreo cupcakes kommer fra Sarahs Kager. Frostingen er dog ikke den samme som i den originale opskrift, men lavet på Philadelphia, flormelis og groft knuste oreos – de smagte simpelthen så godt!

Oreo cupcakes

Oreo cupcakes

Flødebolle-cupcakes’ne, som vi kalder dem (selvom det egentlig er marengs der er ovenpå), kommer fra samme blog (Sarahs Kager) og var også helt vildt gode. Som Therese siger: “Her lavede jeg om på marengsopskriften og brugte under halvdelen af den angivne sukkermængde og jeg havde ingen problemer med at den ikke ville stivne eller var knasende fordi sukkeret ikke var blevet opløst. Det som jeg synes var svært var at overtrække med chokolade, da marengsen ikke ville blive siddende da jeg dyppede, men det handler nok om at jeg ikke havde kølet marengsen af længe nok”

Flødebolle-cupcakes

Flødebolle-cupcakes

Hvilken var favoritten?

Vi bedømte de fire kager og der var ingen tvivl om at oreo cupcakes’ne var en klar favorit sammen med chokoladekagen! De kan virkelig anbefales begge to. Chokoladekagen er super god hvis man skal lave kage til mange mennesker og det skal se virkelig prof ud! Oreo kagerne har tilgengæld en dejlig blød smag, som ikke er lige så tung som chokoladekagen.

Runner up var de fine flødebolle-cupcakes!

The Hummingbird Bakery Cookbook

The Hummingbird Bakery Cookbook er super kreativ og smuk. Den er lavet efter kagerne fra The hummingbird Bakery som ligger forskellige steder i London og som tiltrækker mange turister året rundt. Farver, krymmel og præget af feminin kreativitet gør stedet helt specielt og det er muligt at sætte tænderne i alle mulige forskellige kager. Jeg har aldrig selv været der, men det er uden tvivl et sted jeg skal besøge næste gang jeg besøger London.
Kogebogen giver liv til nogle meget smukke kager og spræder glæde blandt os bage-glade folk. Det kan se utrolig besværligt ud, når kagerne ligner noget en prof konditor har skabt, men når man først kommer igang og lige sætter sig ind i teknikkerne og de små tricks, så finder man ud af at man faktisk godt kan finde ud af at lave noget der ihvertfald bare ligner lidt.

//Bianca

En afsluttende bemærkning

I en tid hvor jeg skriver speciale og ikke har så meget tid til at skrive herinde vil jeg blot sige at jeg kommer stærkt igen på den anden side af januar, hvor mit liv vil ændre sig med en afsluttet uddannelse og en flytning til Schweiz over en periode på nogle år! Jeg får væsentlig mere tid, så i vil kunne se frem til mange flere opskrifter og anmeldelser – og også opskrifter med nye råvarer og nye kombinationer med en præg af det italienske Schweiz.

Hvis i vil følge lidt med i hvad jeg støder på at madoplevelser ud over mine indlæg her på bloggen kan I følge med på min twitterprofil BiancaLegorreta hvor jeg poster en smule mere i de travlt tider – det tager jo kun to sekunder.

Tak fordi i stadig læser med! ❤

Reklamer

One thought on “Kage-hygge!

  1. El chocolate siempre ha sido uno de mis sabores favoritos. No como pasteles muy a menudo, pero cuando alguna celebración me pone frente a la posibilidad de comer pastel, el ritual es muy reconfortante. Casi siempre tiene que ver con chocolate y sólo de pensar en que el pastel es de chocolate, con chocolate, no solamente se me hace agua la boca….. se me inunda. Gracias por este momento.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s