KOGEBOGEN: Oscar Umahro og Køkkenrevolutionen

Køkkenrevolutionen på høje hæle

I dag skete dette altså så for mig at jeg fik et af de her fordybelsesmomenter – og denne gang gik turen til Oscar Umahros kogebog Køkkenrevolutionen på høje hæle. Jeg synes, at Umahros bøger er spændende da han har et stort fokus på helbredende mad.

Lidt om Oscar Umahro
Oscar Umahro Cadogan er uddannet ernæringsekspert med speciale i biokemi. Han blev som 18 årig alvorligt syg med en tarmsygdom, hvorefter han gav sig til at bruge sin viden inden for biokemi til at lære om tarmsystemet, vitaminer, mineraler, immunforsvaret og kroppens energifunktion. Dvs. han havde evnen til at sammensætte sin mad på en måde der ville gavne hans krop mest – og uden lægehjælp endte det med, at han spiste sig selv rask. Sidenhen er han blevet et kendt ansigt efter han har fået etableret sig selv som kok inden for sundhedens verden. Han holder desuden foredrag og gør hvad han kan for at dele sin viden med os.

Bogen
Kogebogen Køkkenrevolutionen på høje hæle henvender sig til kvinder (og mænd for den sags skyld) som har en travl hverdag, men som gerne vil leve sundt. De fleste af opskrifterne er virkelig velsmagende (af dem jeg har smagt). Han formår at inkorporere det sunde fedt i maden, hvilket virker enormt tilfredsstillende – selvfølgelig KUN det gode og sunde fedt. Et godt eksempel på en ret der har fede elementer, men som er super sund er porcheret laks med avocado, æbler og mango på side 47. Der er mange opskrifter af denne slags med masser af harmoni, velsmag og tilfredsstillelse.
Porcheret laks, Oscar Umahro

Efter jeg købte bogen begyndte jeg at lave hans powergrød på side 43 til morgenmad. Jeg har aldrig været særlig glad for havregrød, men denne grød er rigtig lækker med mange forskellige smagsnuancer og mætter super godt. Jeg topper den med friske bær og nødder og tilpasser den alt efter hvad jeg lige har i skabene.
Den eneste ulempe ved hans mad er måske, at man er nødt til at købe nogle ting, som er lidt dyrere end man ellers ville købe, ting som man måske kun kan få i en speciel forretning, som er økologisk, eller ting man måske bare ikke er vandt til at arbejde med – men nogle af tingene kan sagtens skiftes ud med noget man har i forvejen/kender bedre eller noget der er billigere. Men jeg synes stadig han holder det på et fornuftigt niveau, som gør at de fleste kan være med, men hvor folk der er vandt til at lave meget mad også bliver inspireret.
Powergrød, Oscar Umahro

Bogen har desuden mange gode opskrifter som kan peppe maden op: Dressinger, saucer, drikke og syltede ting. Derudover har han også en række lækre sunde kager og søde ting. Specielt mandel-dadel-appelsinkagen på side 247. Jeg har lavet den så mange gange og har eksperimenteret med den på mange forskellige måder- den er bare virkelig lækker og den er så nem at lave, hvis man har en foodprocessor.

Sund kage, Oscar Umahro

Generelt indeholder hans opskrifter hverken sukker, hvedemel eller smør. Han bruger sundere alternativer som også smager godt – præcis hvad vi gerne vil have. Jeg synes man lærer meget af at følge bogen, og man vil kunne tage mange af alle hans tips med, selv når man ikke bruger hans bog. Der er billeder af retterne, hvilket gør det nemmere at forholde sig til hvad man skal til at lave. Ved hver opskrift er der sundhedstips som fortæller om de vitaminer, stoffer og mineraler maden indeholder, som er gode for kroppen og hvilken gavnlig effekt de har.
Sidst i bogen forklarer han lidt om råvarer og køkkengrej, hvor han anbefaler de ting han bruger selv. Dette kan være rigtig rart, da man nogle gange lige skal guides før man kan lave alle de ting man gerne vil.

Køkkenrevolutionen er en anbefaling værd, og hans andre bøger følger samme stil med nye opskrifter.
En travl kvinde vil måske prioritere at lave færre syltede ting og smagsforstærkere, som man kan købe i supermarkedet. Nogle af disse opskrifter kunne han måske have fyldt ud med flere spændende egentlige madopskrifter – men for dem der har tid til det er det jo super lækkert at kræse for detaljen. Han skal ihvertfald have mange points for at lave sund mad med masser af smag!

_________________________________________________________________________________________________
VURDERING: Jeg giver Køkkenrevolutionen på høje hæle 8 SweetSundays ud af 10!
_________________________________________________________________________________________________

//Bianca

Reklamer

One thought on “KOGEBOGEN: Oscar Umahro og Køkkenrevolutionen

  1. Pingback: KOGEBOGEN: Oscar Umahro og Køkkenrevolutionen | Madbevægelsen -- danske madblogs

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s